Geslaagd inloopcafé voor slokdarmkankerpatiënten

Op 23 januari vond weer de jaarlijkse bijeenkomst voor slokdarmkankerpatiënten van het Maasstad Ziekenhuis plaats. In samenwerking met verschillende partners hebben we een gezellige middag, in de vorm van een inloopcafé, kunnen organiseren voor patiënten en hun naasten.

Patiënten en hun naasten konden zich inschrijven voor een Meet & Greet met dokter Coene, dokter v/d Harst, dokter Brouwer en oncologieverpleegkundige Trudy Rapmund. Hier werd door enkele patiënten dankbaar gebruik van gemaakt en werden vragen gesteld die zij graag met hun arts nog wilden bespreken.

Geslaagd inloopcafé voor slokdarmkankerpatiënten

Geslaagd inloopcafé voor slokdarmkankerpatiënten


Bij een café horen natuurlijk hapjes en drankjes. De catering werd volledig verzorgd door Cok van Buitendijk Dagvers, Marcel van Catermaat en Robert van Stichting HungerNdThirst. Er kon verschillende soorten koffie geproefd worden, maar ook alcoholvrije wijnen. De hapjes waren gemaakt door twee koks, die gespecialiseerd zijn in het bereiden van voeding voor patiënten die last hebben van smaakverandering als gevolg van de (chemotherapie) behandeling. Doordat verschillende hapjes en dranken geproefd konden worden, ontdekten sommige patiënten ook welke smaak hen aansprak.

Voldoende bewegen is belangrijk voor de vitaliteit en gezondheid van de mens, zo ook voor patiënten die de diagnose kanker hebben gekregen. De aanwezigen konden daarom deelnemen aan de workshop fitter na kanker, begeleidt door Lisanne van My Heart Moves.

Patiëntvereniging SPKS was er ook bij om patiënten te informeren en vragen te beantwoorden. Er was vooral veel behoefte aan lotgenotencontact. Bijzonder was om te zien dat patiënten en naasten elkaar opzoeken om elkaar te steunen, ervaring te delen en gezellig een praatje te maken.

Deze bijeenkomst was een samenwerking van:
Stichting OOK
Patiëntvereniging SPKS
Maasstad Ziekenhuis

Geslaagd inloopcafé voor slokdarmkankerpatiënten