Onze nieuwe milieuvriendelijke bestelauto’s zijn gearriveerd

Buitendijk Rotterdam heeft sinds twee weken twee prachtige nieuwe bestelauto’s, want ook wij gaan met onze tijd mee. Zo geven wij met deze rijtuigen mede invulling aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Buitendijk-auto-renault

Minder brandstof

In deze 14 dagen bleek het brandstofverbruik al met 50% te zijn gedaald. Er worden nu dus flink wat minder litertjes diesel getankt, doordat de auto’s bijvoorbeeld veel aerodynamischer zijn en daardoor veel minder last hebben van de luchtweerstand. De koeling is nu veel beter beheersbaar doordat de koelmotor een grotere overcapaciteit heeft en daarom niet meer continu hoeft aan te slaan en dit betekent weer een besparing op de brandstof. Ook de koeling zelf heeft een veel betere isolatie, zodat deze de temperatuur beter vast kan houden.

Voorbereid op de toekomst

Welke milieuzone de gemeente Rotterdam in de toekomst in mag stellen, voor ons is dat geen probleem. Wij hebben geen roetfilters meer nodig omdat deze wagens minder dan 120 g CO2 per kilometer uitstoten. De auto’s zijn ook net wat kleiner en daardoor beter wendbaar in de straten van Rotterdam en omgeving. Dit bespaart ons tijd en verbetert de service.

Oftewel: wij zijn heel erg blij met ons nieuwe wagenpark!